DICE

Welkom op de pagina van DICE! DICE staat voor Doctoraat Informatie Carrière Evenement. De naam zegt het eigenlijk al: deze commissie organiseert een evenement dat gericht is op het geven van informatie over de mogelijkheid van een PhD (promotieonderzoek) na het afstuderen. Best een flink percentage van de natuurkunde studenten wil namelijk promotieonderzoek doen na het afstuderen, het is dus belangrijk dat daar aandacht aan wordt besteed!

Zo organiseren wij dit jaar de PhD-case middag, mede mogelijk gemaakt door FOM. Tijdens de lunch vinden er een aantal presentaties plaats. Allereerst komt er een PhD’er vertellen hoe het is om je jarenlang te richten op je eigen onderzoek en hoe zij dat ervaart. Daarna zal een docent kort uitleggen hoe hij/zij PhD-studenten aanneemt en hoe er bijvoorbeeld posities vrijkomen. Deze presentaties worden gevolgd door een zogenaamde ‘case-study’. Dit zal een typisch probleem zijn waar een PhD’er mee te maken kan krijgen, dat in groepjes moet worden aangepakt.

Als afsluiting is er een PhD-markt waar PhD’ers van meerdere afdelingen zullen rondlopen om hun ervaringen met je te delen.

Kortom, dit is het programma:

• 12:45-13:15, Presentation by Julia Cramer & Niels Bultink with the howabouts of a PhD.
  • 13:20-13:30, Presentation by Assoc. Prof. dr. Sander Otte
  • 13:30-13:45, Introduction to the case by Prof. dr. ir. Pieter Kruit
  • 14:00-16:30, The Case
  • 16:45-18:00, PhD market
Je kan je inschrijven via deze link: http://goo.gl/forms/WucrlTcepe.

Voor vragen kan je uiteraard de commissieleden aanspreken:

President                    Nora Fahrenfort

Secretaris                  Jorrit Hortensius