DICE                                         

Welkom op de pagina van DICE! DICE staat voor Doctoraat Informatie Carrière Evenement. De naam zegt het eigenlijk al: deze commissie organiseert een evenement dat gericht is op het geven van informatie over de mogelijkheid van een PhD (promotieonderzoek) na het afstuderen. Best een flink percentage van de natuurkunde studenten wil namelijk promotieonderzoek doen na het afstuderen, het is dus belangrijk dat daar aandacht aan wordt besteed!

Zo organiseren wij dit jaar de PhD-case middag, mede mogelijk gemaakt door FOM. Tijdens de lunch vinden er een aantal presentaties plaats. Allereerst komt er een PhD’er vertellen hoe het is om je jarenlang te richten op je eigen onderzoek en hoe hij of zij dat ervaart. Daarna zal een docent kort uitleggen hoe hij/zij PhD-studenten aanneemt en hoe er bijvoorbeeld posities vrijkomen. Deze presentaties worden gevolgd door een zogenaamde ‘case-study’. Dit zal een typisch probleem zijn waar een PhD’er mee te maken kan krijgen, dat in groepjes moet worden aangepakt.

Als afsluiting is er een PhD-markt waar PhD’ers van meerdere afdelingen zullen rondlopen om hun ervaringen met je te delen.

Kortom, dit is het programma:

  • 12:45-13:15, Presentation 
  • 13:20-13:30, Presentation 
  • 13:30-13:45, Introduction 
  • 14:00-16:30, The Case
  • 16:45-18:00, PhD market
Voor vragen kan je uiteraard de commissieleden aanspreken:

President                   Nora Fahrenfort

Secretaris                  Jorrit Hortensius

Thesaurier                  Tom de Krom

Commissaris Case        Jarn de Jong

QQ                           Sophie Hermans

DICe is te bereiken via dice@vvtp.tudelft.nl


 

Van links naar rechts: Jarn, Jorrit, Nora, Tom, Sophie