De VvTP organiseert gedurende het jaar allerlei grote en minder grote reizen naar bedrijven en instituten. Zo is er altijd een dagexcursie naar het RID voor de eerstejaars, wordt er elk jaar een MeerDaagseExcursie (MDE) georganiseerd en is er elk jaar een Reis. Alle informatie over deze reizen en excursies is hier te vinden.

De Grote Studiereis

De Grote studiereis wordt om het jaar georganiseerd door een commissie van de VvTP. De reis vindt plaats in de zomer vakantie en duurt ongeveer 4 weken. Je reist af naar een ver mooi land waar veel techniek en Physisca te vinden is. De laatste grote reis was in 2014, deze ging naar Japan en Zuid-Korea. De grote reis hier voor ging naar Canada en de Verenigde Staten. Kortom erg mooie locaties waar je prima kan vermaken met een groep natuurko's. Om mee te kunnen op zo'n mooie reis moet je vaak een half jaar van te voren op geven en wordt je toegelaten op basis van een motivatie brief of aantal punten. Vervolgens moet je bij een bedrijf een case study uitvoeren van tachtig uur. Het doel van een reis met de VvTP is om met je studiegenoten een mooie tijd te beleven op een bijzondere locatie en veel te leren van de technische ontwikkeling in het des betreffende land. Enjoy Physica all around the globe.

De Kleine Studiereis:

De Kleine Studiereis vindt ook om het jaar plaats (het jaar waarin geen grote reis plaats vindt). Ook de kleine reis is in de zomervakantie en duurt meestal 10 dagen. Het doel van de kleine reis is natuurlijk gelijk aan de grote reis echter gaat deze vaak minder ver (binnen Europa) en kunnen jongere jaars studenten ook mee (de grens van het aantal punten dat je minimaal behaald moet hebben voor toelating van de studiereis ligt lager dan bij de grote reis). De Kleine Reis deze zomer zal naar Tallinn, St. Petersburg en Helsinki gaan.

De MDE:

De Meerdaagse Excursie wordt georganiseerd door de AC. Met een groep van ongeveer 30 natuurko's vertrekken busjes vanaf TN opweg naar het verre binnen land of het nabije buitenland om drie dagen langs te gaan bij vette natuurkundige bedrijven en een cultureel uitstapje te maken in een leuke stad. Je kunt je inschrijven voor de MDE als 1e jaars student maar ook als oudere jaars.

Excursies:

Gedurende het hele jaar wordt door het bestuur van de VvTP excursies georganiseerd naar leuke natuurkundige bedrijven in Nederland. Ook wordt er ieder jaar geprobeerd om een culturele excursie te vinden die een link heeft met Physica of techniek.

Hou hiervoor de site, facebook en de posters goed in de gaten!