Eén van de pijlers van de VvTP is 'Gezelligheid' - vandaar dat er een groot aantal gezelligheidsactiviteiten wordt georganiseerd om de band tussen de leden van de vereniging te versterken en onderhouden. Er worden borrels, feesten, grote diners en BBQ's, sporttoernooien, wintersportvakanties en vele andere activiteiten georganiseerd. Met name rond de verjaardag (Dies) van de VvTP, 2 december, wordt alles uit de kast gehaald om dit uitbundig te vieren. 

Daarnaast biedt de VvTP het 'huiskamergevoel' op het hok, waar gratis koffie, thee en limonade staan om iedereen door de colleges te helpen. Ook is er dagelijks lunch (vrijdag een special!) en een turfcomputer, om 'samen chillen' te bevorderen.

Jaarlijks wordt er door de jaarboekcommissie een prachtig jaarboek uitgebracht, waarin uitgebreid verslag gedaan wordt van het afgelopen jaar en waar ook allerlei praktische informatie zoals een overzicht van het onderzoek en een ledenlijst is te vinden. Daarnaast wordt er viermaal per jaar ons verenigingsperiodiek ‘De Physicus’ uitgebracht, die deels gevuld wordt met door studenten zelf geschreven artikelen van uiteenlopende onderwerpen.