De studie Technische Natuurkunde bestaat uit een drie jaar durende bacheloropleiding en een twee jaar durende masteropleiding. Je krijgt tijdens deze opleiding een dermate brede basis aan kennis dat je nog veel kanten op kan. Dit is bijvoorbeeld terug te zien in het grote aantal Masters dat je kunt doen na je Bachelor Technische Natuurkunde.

Eerste jaar (propedeuse)

In het eerste jaar van de Bachelor krijg je als student een flinke wiskundebasis waar je de gehele studietijd profijt van zult hebben. Verder komen in de natuurkundevakken alle verschillende richtingen van de natuurkunde voorbij zodat je een beter beeld hebt van wat er allemaal mogelijk is. Naast deze vakken wordt er in projectgroepen aan hedendaagse natuurkundige problemen gewerkt en worden er inleidende practica gegeven om de studenten kennis te laten maken met het doen van onderzoek.

Tweede jaar

Het tweede jaar van de bachelor bevat  een groot aantal vakken waarbij dieper in wordt gegaan op een specifiek facet van de natuurkunde, voorbeelden hiervan zijn: Kwantummechanica, Elektromagnetisme en Fysische Transportverschijnselen. Gedurende het jaar ga je als student bij de verschillende afdelingen van Technische Natuurkunde een Research Practicum doen. Hierdoor maak je kennis met het onderzoek aan de faculteit.

Derde jaar

Minor
Aan het begin van het derde jaar zit de minor, dit is een half jaar waarin je als student de mogelijkheid krijgt om jezelf te verbreden of te verdiepen. Je kunt vrijwel alles doen, denk hierbij aan een werktuigbouwkunde minor, filosofie vakken, het halen van je lesbevoegdheid, een schakelminor, naar het buitenland gaan of nog dieper de natuurkunde in duiken.  Voor meer informatie kun je kijken in de minorgids.

Major
Het tweede deel van het derde jaar begin je met het volgen van weer een aantal natuurkunde vakken waarna je aan het Bachelor Eindproject begint. Dit project is de afronding van je bachelor en mag je doen bij een afdeling naar keuze. Ook het onderwerp van dit project is niet vastgelegd, je kunt per afdeling vaak kiezen uit een aantal mogelijke onderwerpen.

het nieuwe curriculum voor 2015/2016

Eerste jaar

tweede en derde jaar

Master Applied Physics (AP)

Het grootste deel van de studenten TN stroomt na de bachelor door in de masteropleiding Applied Physics. Dit is zoals eerder genoemd niet de enige optie; met de Bachelor Technische Natuurkunde mag je namelijk aan vrij veel Masters deelnemen. Dit aantal kun je nog vergroten door bijvoorbeeld een schakelminor te volgen.

De Master AP is een Master met vele mogelijkheden, er liggen namelijk maar enkele vakken vast. De rest van het programma kun je naar eigen wens en in de richting van je afstuderen samenstellen.

Voor meer informatie, zie:

Studie Informatie Applied Physics

Studentenportal Applied Physics