EN

De Physicus ligt weer bijna op de mat!

Lisanne Coenen
Vrijdag 30 maart 2012

De gevreesde tentamens zitten er weer aan te komen en dit gaat natuurlijk gepaard met veel beunen. Aangezien niemand ooit heeft kunnen studeren zonder even te goed te soggen, is er nu weer de nieuwe Physicus voor jullie! In de witte week krijgen jullie weer dit physicale kwartaalblad vol met interessante en leuke stukken om de slapeloze nachten te ‘survivalen’. Alvast een voorproefje:

Majorana-fermionen

Lees in het stuk ‘Survival of the Spin’ alles over het nieuw ontdekte Majorana-fermion, dat recentelijk mogelijk voor het eerst gemeten is door prof. Leo Kouwenhoven. Voor de kwantumfanaten onder ons een onmisbaar stuk!   

Survival op Mars

In dit artikel lezen we over het overleven van de mens op Mars. Vol passie vertelt Arno Wielders (oprichter van Space Horizon) over de toekomst van de ruimte exploratie. Voor iedereen die een kijkje wil nemen in deze bizarre, buitenaardse wereld is dit bijzondere artikel zeker een aanrader!

Actueel: Dark Matter Detection

In hun artikel ‘Het vermiste heelal - wat is donkere materie?’ vertellen Patrick Decowski en Auke-Pieter Colijn van Nikhef over hun onderzoek naar de identiteit van dark matter. Met dit indrukwekende onderzoek hopen zij in de toekomst vele vragen op te lossen.

Interview: Eduard Pannenborg

Op een mooie zonnige dag is de Physicusredactie in Geldrop op bezoek geweest bij erelid Eduard Pannenborg, bestuurslid van 1941. In dit interview lees je mooie verhalen over het verleden van Technische Natuurkunde en de VvTP.

Onze partners