EN

VvTP culturele excursie 22 februari

Anne-Nynke Blok
Maandag 14 januari 2013

Razendsnelle ontwikkelingen in de biowetenschap doen de ooit zo definitieve grens tussen leven en dood vervagen. Transformation, de vijfde groepstentoonstelling van Garage Rotterdam, toont deze thematiek in het werk van tien hedendaagse kunstenaars.

Dick Swaabs bestseller 'Wij zijn ons brein', over omstreden stamcelonderzoek, de ontwikkeling van ‘menselijke’ robots en de ontdekking van het Higgs-deeltje: wetenschappelijk onderzoek speelt een grote rol in de huidige samenleving. Wetenschappers proberen de essentie van het menselijk bestaan te doorgronden en zelfs te manipuleren. Niet voor niets wordt het Higgs-deeltje ook wel ‘God-deeltje’ genoemd.

In het werk van de deelnemende kunstenaars zijn soortgelijke verkenningen zichtbaar. Enerzijds reageren zij op de huidige wetenschappelijke ontwikkelingen, anderzijds werken zij vanuit een persoonlijke motivatie het mysterie van het leven te ontrafelen.

 

Alle leden van de VvTP kunnen zich inschrijven voor de excursie, Om 12:30 zullen we verzamelen in de V-hal voor vertrek naar Rotterdam. De excursie duurt tot 17:00 en de kosten bedragen 2 euro (reiskosten worden vergoed).

Onze partners